Wat je moet weten - homo vakantiewoningen noord holland

Published Sep 17, 23
7 min read

Waar vind ik betrouwbare lhbti vakantie-accommodaties?

In sommige gevallen staat er zelfs de doodstraf op homoseksuele handelingen. In Iran (onderaan de Index) zijn mensen zelfs in het openbaar geëxecuteerd voor hun homoseksuele geaardheid. De belangrijkste reden is de grote religieuze invloed op de samenleving. Ook in Rusland en Jordanië worden mannen regelmatig vervolgd voor hun homoseksualiteit.

Eurowings biedt een speciale optie om bij Blind Booking op een gay-vriendelijke bestemming terecht te komen. De vakantiewensen zijn bij gay travel net zo gevarieerd als bij hetero’s: van strandvakanties en stedentrips tot cruises. Een vakantie voor homo’s en lesbiennes is mogelijk in allerlei varianten maar helaas niet zonder grenzen.

Vrouwelijke koppels kijken vaak uit naar een ontspannende vakantie om uit te rusten en wat cultuur te snuiven terwijl mannelijke paren sneller op zoek zijn naar party’s en het strand. Homoseksuelen zijn een aantrekkelijke doelgroep voor de reisbranche. Zij hebben over het algemeen een aanzienlijk inkomen, sparen vaak geld en worden beschouwd als luxe georiënteerd en toch goed tevreden te stellen.

Verblijf in gay-vriendelijke gay verblijf-accommodaties

De exacte locatie moet geheim blijven, maar het ligt op een prachtige plek: een klein hotel in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam. Een plek waar tientallen lhbti-vluchtelingen uit Oekraïne zich veilig kunnen voelen. Een beveiliger doet open. Aan het begin van de gang, rechts, is de keuken, waar ontspannen geklets klinkt.

Aan het einde van de gang, die uitkomt in een kleine tuin, komen vogelgeluiden binnen. In de tuin staan tien huurfietsen, en Sofiia (32). Sofiia heeft kort, geblondeerd haar, is in het zwart gekleed en heeft een kleine neuspiercing. „Ik voel me hier totaal op m’n gemak”, zegt ze. „Het park heeft me geholpen om weer helemaal op te laden.” Ze organiseerde drie edities van de Kiev Pride, en vorig jaar richtte ze Ukraine Pride op, ontstaan uit de queer technoscene.

Dit is de veiligste plek voor een queer persoon Sofiia (32) Sofiia heeft vandaag gewerkt: ze haalt geld op voor queer Oekraïners die worden geraakt door de oorlog. Daarvoor hoeft ze niet fysiek in Kiev te zijn en dus stuurde Ukraine Pride haar het land uit. „Een strategische beslissing.” Ze ging eerst naar Berlijn en trok daarna verder naar het hotel in Amsterdam - homo hotel nederland.

Waar vind ik betrouwbare Homo vakantiewoningen-accommodaties?

Queer  RecreatiewoningenGay Hotels
„Dit is de veiligste plek voor een queer persoon.” (32) heeft ook plek gevonden in het Amsterdamse hotel. Foto Simon Lenskens In een ruime schuur achterin de tuin staan computers en er wordt soms Engelse les gegeven. Nu zitten daar Artem (24) en Mykhailo (20). Ze zijn bijna drie jaar bij elkaar. gay verblijven nederland.

LGBTQ  HotelsQueer Hotelarrangementen


In het hotel konden ze voor het eerst in het openbaar elkaars hand vasthouden en elkaar een zoen geven. „We zijn nu niet bang dat iemand ons aanvalt. Het is hier één grote familie”, zegt Artem, de meest energieke van de twee. Hij zegt dat hij ’s ochtends iedereen die hij tegenkomt en die dat wil, knuffelt.

In Nederland is het niet gebruikelijk dat vluchtelingen of asielzoekers die lhbti zijn, apart worden opgevangen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Migratie, VVD) vindt, net als zijn voorgangers, dat asielzoekers moeten leren dat lhbti’ers onderdeel zijn van de Nederlandse samenleving. Bovendien zouden niet alle locaties zich voor aparte opvang lenen.

Homo Vakantiewoning voor homoseksuele reizigers in Nederland

Uitzonderingen daargelaten: in Dronten zitten lhbti’s samen in bungalows, en ook Ter Apel en Amsterdam kennen aparte lhbti-vertrekken. Het hotel in Amsterdam valt, net als de opvang van andere Oekraïners, niet onder de verantwoordelijkheid van het COA. Het idee is van activist Hans Verhoeven. „Er wordt steeds vaker een lhbti-afdeling opgericht, maar vaak nadat zich incidenten hebben voorgedaan”, zegt hij begin maart, als hij nog op zoek is naar een locatie.

Een woordvoerder van het ministerie voor Justitie en Veiligheid mailt dat het „heel fijn is dat Amsterdam meehelpt met de opvang van Oekraïners en aandacht heeft voor kwetsbare groepen”. Half maart ging het hotel open. Het beheer en begeleiding gaf de gemeente in handen van het Leger des Heils. Het ligt met opzet op een mooie, centrale plek in de stad zodat de lhbti’ers zich extra veilig voelen.

Eind mei zat de Amsterdamse lhbti-opvang voor mensen uit Oekraïne zo goed als vol. Af en toe stroomt iemand uit, omdat die terug wil naar Oekraïne of zelf woonruimte heeft gevonden. Hans Verhoeven zit eind maart in zijn provisorisch opgezette kantoor in het hotel. Met zijn brede schouders, gemillimeterd haar en zwarte kisten ziet hij eruit als een militair.

gay vakantie-accommodaties: plekken om te ontspannen en te genieten

„Ik heb helaas moeten ondervinden hoe je veiligheid niet kan garanderen.” In de drie woontorens in Amsterdam-Zuidoost, waar de vluchtelingen werden gehuisvest, werden volgens hem nare dingen geroepen naar homoseksuele asielzoekers, en op hun douche gebeukt. „Daar hebben we van geleerd.” Het voordeel van lhbti-opvang is ook dat lhbti-specifieke zorg beter geregeld kan worden, vertelt manager Michal Brzozowski.

„Bewoners zijn ook eerder open over zichzelf, omdat ze weten dat de managers homo zijn.” In een reguliere opvang zouden Artem en Mykhailo er niet openlijk voor durven uitkomen dat ze homo zijn, zeggen ze. „Dan moeten we onze relatie weer verbergen.” In de stad waar Artem vandaan komt, Mykolaiv, kun je alleen al voor het rondlopen met een regenboogvlag vermoord worden, zegt hij.

„Ik weet nu dat ik mezelf niet meer wil verbergen.” Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 15 juni 2022.

Homo reizen: ontdek interessante bestemmingen

LHBTI-asielzoekers zijn afkomstig uit verschillende landen. LHBTI-asielzoekers hebben vaak een Russische, Arabische of Iraanse achtergrond vanwege homo- en transfobe wetgeving en heersende maatschappelijke verhoudingen in land van herkomst. Daarom zoekt LGBT Asylum Support vrijwillige vertalers in het Arabisch, Farsi en Russisch om documenten te vertalen die essentieel zijn voor asielverzoeken van individuele cliënten (gay vakantieverblijven amsterdam).

Homo  HotelsGay Hotels


Toch voelt de gemeente zich niet op het verkeerde been gezet door de Amsterdamse hotelketen, zo laat een woordvoerder weten aan 1Limburg. "De gemeente voelt zich niet ‘gefopt’. De aanvrager heeft altijd duidelijk gemaakt dat het hotel zich sterk positioneert binnen de LHBT gemeenschap, maar andere doelgroepen ook welkom zijn (homo vakantiewoningen noord holland)."

Door een duidelijke doelgroep te kiezen, kun je je als hotel profileren. De LHBT-gemeenschap is een doelgroep waar hotels zich inmiddels steeds vaker actief op richten. Philip Ibrahim begon met het initiatief Pink Pillow in Berlijn en Arjen van den Hof opent twee straight friendly hotels in Amsterdam en Maastricht onder de vlag van Vondel Hotels..

Waar vind ik lgbtq verblijf-groepen in Nederland?

December vorig jaar ontstond in Maastricht flinke ophef toen Arjen van den Hof, eigenaar van de in Amsterdam gewortelde hotelcollectie Vondel Hotels, aankondigde eind dit jaar een ‘straight-friendly’ hotel te openen in Maastricht. Diverse media suggereerden onmiddellijk dat Vondel Hotels weleens een slim gat in het gemeentelijk beleid van de stad had gevonden.

De gemeente betuigde in reactie op het tumult expliciet haar steun aan de plannen van Van den Hof en de zijnen. Ze hadden de plannen wel degelijk goed geanalyseerd en het hotel zou een aantoonbare toegevoegde waarde hebben voor de Limburgse stad. Een aantal maanden later volgde het nieuws dat Vondel Hotels in Amsterdam een soortgelijk concept wil openen, en wel in het oude COC-gebouw aan de Rozenstraat, waar eerder al gewerkt werd aan een lhbt-hotel, dat uiteindelijk niet van de grond kwam.

Naar verwachting opent Hotel Mercier zomer 2018 haar deuren. De opening van Hotel Monastère Maastricht is inmiddels iets uitgesteld, tot maart 2018. Gerrit-Jan Meulenbeld, voorzitter van COC Limburg, is niet helemaal overtuigd van de plannen en het nut voor een ‘straight-friendly’ hotel in zijn stad. ‘Vondel Hotels heeft tot nu toe geen contact met ons opgenomen, maar we hebben het nieuws van het hotel uiteraard wel meegekregen.

lgbtq Vakantiewoning-accommodaties: plekken om te ontspannen en te genieten

Bij Amsterdam, Berlijn of Barcelona kan ik me wel een rol inbeelden voor zo’n hotel, maar ik denk niet dat Maastricht homo’s genoeg te bieden heeft. Er komen veel homo’s naar Maastricht, maar niet om een actieve gayscene op te zoeken. Meer omdat de stad bijvoorbeeld op cultureel vlak veel te bieden heeft.

Is gay chat veilig?

Gay chat kan veilig zijn, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie met onbekenden en vertrouw op je intuïtie. Kies betrouwbare chatplatforms en vermijd het delen van gevoelige informatie zoals adres, financiële gegevens of identificatiegegevens. Als je je ongemakkelijk voelt tijdens een chat, kun je altijd stoppen of blokkeren. Houd er rekening mee dat niet alle gebruikers op chatplatforms te vertrouwen zijn, dus wees waakzaam en bescherm je privacy.

Waar kan ik gay chatrooms vinden?

Gay chatrooms zijn online te vinden op verschillende platforms en websites. Populaire opties zijn LGBTQ+ communityforums, speciale chatwebsites en sociale mediaplatforms gericht op homo's en lesbiennes. Je kunt ook gebruikmaken van datingapps en -websites die chatfuncties bieden om in contact te komen met andere homo's. Het is belangrijk om betrouwbare en veilige platforms te kiezen, waar je de mogelijkheid hebt om je privacyinstellingen aan te passen en ongewenste interacties te vermijden.

Zijn er specifieke regels voor gay chatrooms?

Er kunnen specifieke regels zijn voor gay chatrooms, afhankelijk van het platform of de website. Deze regels zijn bedoeld om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor alle gebruikers. Vaak worden gedrag zoals beledigingen, discriminatie, ongewenste intimiteiten en het delen van expliciet materiaal niet getolereerd. Het is belangrijk om de regels en richtlijnen van het specifieke chatplatform te lezen en deze na te leven om een positieve ervaring te hebben en anderen te respecteren.

Hoe populair is gay chat in mijn omgeving?

De populariteit van gay chat kan variëren afhankelijk van de regio en de beschikbare platforms. Het is raadzaam om lokale LGBTQ+ gemeenschapsbronnen, online forums en sociale mediagroepen te raadplegen om een idee te krijgen van de populariteit van gay chat in jouw omgeving. Daarnaast kunnen evenementen en bijeenkomsten voor homo's en lesbiennes ook een goede gelegenheid zijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over gay chatplatforms.

‘Ik denk niet dat lhbti’s alleen maar naar steden willen waar je goed kunt uitgaan. Ik denk dat velen ook lekker willen eten, winkelen en genieten van andere zaken die een stad te bieden heeft. Een lhbti-hotel is zo ook op z’n plek in veel andere steden.’ De pandeigenaar van het oude klooster aan de Boschstraat vroeg Van den Hof om er een hotel in te realiseren waarmee een nieuwe doelgroep werd aangeboord.

Navigation

Home

Latest Posts